Tuesday, October 28, 2014

Лаура Ingalls помечтае автор, почина на 90 на 10 февруари 1957 г





Лаура Ingalls помечтае автор, почина на 90 на 10 февруари 1957 г

писател на малка къща
серия за деца е
Ex-News хартия редактор

MANSFIELD, щата Охайо, Feb. 10 [АП] г-жа Лора Ingalls помечтае, автор на "малка къща" серия от детски книги, почина вчера в нейната ферма близо до тук след дълго боледуване. Възраст е била 90.

Писа първата книга на 65.

Г-жа помечтае написва първото й книга през 1932 година на 65-годишна възраст. Г-жа помечтае. По настояване на дъщеря си, е нараснал помечтае лента, себе си на романист, г-жа помечтае припомни ранните й дни като дете на семейството пионер в "малка къща в големите дърво."

разказва на Уисконсин когато тя е роден и от която нейното семейство, изложени в обхвата за ремарке за Индия територия. Техните приключения бяха описани в малка къща на прерийните."

А учител на 15-годишна възраст, тя стана една домакиня три години в края на нея брак с Almonzo Джеймс помечтае през 1885 година. Той почина през 1949 г. в на 92-годишна възраст.

След раждането им дъщеря Wilders, да се премести от De Smet Южна Дакота към Флорида, по-късно те са се явили пред Ozarks. Тя стана известен има за своя книги и й джинджифил хляб.

Г-жа помечтае е дванадесет години редактор на Мисури Ruralist. Тя също така е бил птици редактор на Сейнт Луис звезда и писател на списание членове преди да стане автор на книги.

Нейният книги са включени "Дълъг зима," на бреговете на сливова поток," от бреговете на сребърен езеро," "земеделски производител момчета", историята на съпруга си детство, и "тези щастливи златни години."

г-жа помечтае за книги са преведени на три езика в 1949 г. библиотека в Mansfield бе посветен в нейна чест.

Децата на библиотеката асоциация, установена на Лаура Ingalls помечтае наградата 1954 г.за продължителен принос за литература за деца. Г-жа помечтае бе на първия получател на медал.

В Ню Йорк на роторния
Публикувано: на 12 февруари 1957 г

No comments:

On this Day Bette Davis was Born