Sunday, October 26, 2014

John Vipond träförråd född i Lancaster England. 10 Januari, 1827, dog i Anacortes på 12 April, 1900




John Vipond träförråd född i Lancaster England. 10 Januari, 1827, dog i Anacortes på 12 April, 1900

I denna Skiss kom till Amerika vid en ålder av 14 år, och den använder sin Step-Father J Crashaw [Joseph "Joe" Crashaw] en matta tillverkare av Boston Massachusetts. Vid ålder 16 år, [ 1843] han vävde den första biten av Bryssel matta tillverkad i Amerika, och vävstolen som var vävda visades av hans steg Fader på Centennial i Philadelphia. I 1856 tog han första ångloket numrering regionen runt Eau Galle, Wisconsin, för tio år hanterade ett sågverk för företaget Knapp, Stout & Company.


Från denna punkt gick han till St. Louis Mo. , och medan i service av Jerad B. Allen & Company, superintended att ånga värmeanläggningen i St. Louis insane asyl och som också var förman i järn arbete på den stora Eads broar [St.  Louis MO].


Han skapade smältverk på rika Hill, MO för Jay Gould och kruka Bros, till en kostnad av $150, 000 och 1894 pensionerade sig från näringslivet till en frukt gård nära Bunker Hill Ill.


Detta livet inte var tillräckligt aktiva för honom dock och han accepterat ett erbjudande till San Antonio Texas att uppföra en anläggning för konservering den berömda mexikanska delikatess, chili con-carney och det gjorde den första maskinen för att kunna slipa chili peppers. Han blev då intresserad av pacific coast och dess möjligheter, och 1892 kom till Anacortes, där han byggt en mysig förorts- hem och hade en modell gård i små portioner. Det träförråd home är noterade för det stringens med vilket allt skedde.


Om tappas ur hans land, det skedde i den mest vetenskapligt sätt. Hans frukter var skönaste sorter, och träden hade den bästa vården. Älskar blommor. Hans hem var lika attraktiva som en professionell floristen kunde ha gjort det. Fram till tidpunkten för dödsfallet av Mrs. träförråd sista september, det var ett av de av livets goda i Anacortes gå till denna välskötta hem, där alla var välkomna. Mr. träförråd var en bra läsare och ett överseende tänkare. Han gillade samhälle av ungdomar, var jolly, och aldrig trött av underhållande hans vänner.


Mr. träförråd gifte sig 1847 i Boston till Harriet Jane vita som föddes tio barn, fem söner och fem döttrar av vilka åtta är fortfarande levande i dessa Thomas D. och George D. i Pittsburg Kansas, John Warren på Nevada MO, Frank E. vid Bunker Hill sjuk, Joseph W. i Pennsylvania, Carrie A. Watkins i Moskva, Idaho, Mrs. Henrietta remskiva på Wellington Wash. , Mrs. Minnie the Robinson i denna stad, Paul V. träförråd, även i denna stad, är en adopterad son.



Mr. träförråd var downtown ca en vecka sedan, men sedan har man gradvis sjunka, resultatet av en komplikation av problemar. Han verkade inse det av döden och hade hans dotter kommit till honom. Han gav instruktioner om disposition av hans effekter med precision och omsorg som präglade hans affärer genom på.

Begravningen meddelat för fredag eftermiddag klockan 2 från residence REV. Mr. Tyresö kommer att ha ansvaret för tjänster.

Publikation: 12 april, 1900
Titel: veckovisa amerikanska, Anacortes, Washington torsdag

Anacortes Museum
1305 8th
Anacortes, WA 98221-1833
[ 360] 293-1929

No comments:

On this Day Bette Davis was Born