Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder Auteur, Matrijzen bij 90 10 februari, 1957




Laura Ingalls Wilder Auteur, Matrijzen bij 90 10 februari, 1957

Schrijver van the Little House
-Serie voor Kinderen was
een Ex-News Papier Editor

MANSFIELD, Ohio, 10 Februari [AP] Mevr. Laura Ingalls Wilder, auteur van het "Huisje" reeks kinderboeken, stierf gisteren op haar boerderij in de buurt hier na een langdurig ziekbed. Haar leeftijd was 90.

Schrijft eerste boek in 65.

Mevr. Wilder schreef haar eerste boek in 1932 op de leeftijd van 65 jaar. Mevr. Wilder. Op aandringen van haar dochter Rose Wilder Lane, zelf een romanschrijver, Mevr. Wilder opgeroepen haar begindagen als een kind van pioneer-familie in het "Kleine huis in het Grote Bos."

Het verhaal van de Wisconsin waar ze is geboren en uit die haar familie in een huifkar voor Indiaas grondgebied. Hun avonturen zijn beschreven in het kleine huis op de Prairie."

EEN leraar op de leeftijd van 15, was ze huisvrouw vertraging van drie jaar na haar huwelijk met Almonzo James Wilder in 1885. Hij stierf in 1949 op de leeftijd van 92.

Na de geboorte van hun dochter Wilders verplaatst van De Smet South Dakota naar Florida, ze later gingen de Ozark. Zij is beroemd voor haar boeken en haar gember brood.

Mevr. Wilder was twaalf jaar redacteur van de Missouri Ruralist. Ze waren dan ook al pluimvee editor van de St. Louis Star en een redacteur van Tijdschrift artikelen alvorens een auteur van boeken.

Haar boeken "De Lange Winters," aan de oevers van Plum Creek," Door de oevers van Silver Lake,' 'Farmer Boys' Verhaal van haar man's kinderjaren, en "Deze Happy Gouden jaren."

Mevr. Wilder's boeken zijn vertaald in drie talen in 1949 een bibliotheek in Mansfield gewijd Was in haar eer.

De kinderbibliotheek vereniging de Laura Ingalls Wilder award 1954 voor een duurzame bijdrage aan literatuur voor kinderen. Mevr. Wilder was de eerste ontvanger van de medaille.

De New York Tine
Gepubliceerd: 12 februari, 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born