Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder autor, dies at 90 10. Februára 1957





Laura Ingalls Wilder autor, dies at 90 10. Februára 1957

autor málo dom
série pre deti bola
Ex-News papier Editor

Mansfield, Ohio, Feb 10 [AP] pani Laura Ingalls Wilder, autor "Malý dom" série kníh pre deti, zomrel včera na ňu farmy v blízkosti tu po dlhej chorobe. Jej vek bol 90.

Napísal prvú 65.

Pani Wilder napísal jej prvý book v roku 1932 vo veku 65 rokov. Pani Wilder. Na naliehanie svojej dcére, Rose Wilder Lane, sama románopisec, pani Wilder pripomenúť jej prvých dní ako dieťa pioneer rodina v "Malom dome v Big dreva."

príbeh mi povedali o Wisconsin kde narodila sa, z ktorých jej rodina v krytý voz na indickom území. Ich dobrodružstvo boli opísané v málo domu na prériu."

učiteľ vo veku 15 rokov sa stala žena tri roky neskoro na jej manželstvo s Almonzo James Wilder v roku 1885. Zomrel v roku 1949 vo veku 92.

Po narodení dcéry Wildersa, sa presťahovali z de Smet South Dakota na Floride, neskôr sa Ozarks. Ona sa stal slávnym aj pre jej knihy a jej ďumbier chleba.

Pani Wilder bol dvanásť rokov editor Missouri Ruralist. Aj ona bola hydiny editor St. Louis hviezdou a spisovateľ časopisu články pred tým, ako sa stal autorom kníh.

Jej knihy sú zahrnuté "dlhé zimy," na brehoch potoka Slivka," od the Shores of Silver Lake," "farmár chlapčenské príbeh jej manžela detstva a "Tieto Happy Zlaté roky."

pani Wilderovej knihy boli preložené do troch jazykov v roku 1949 knižnicu v Mansfield bol venovaný v jej česť.

Detská knižnica založená na združenie Laura Ingalls Wilder award 1954 pre trvalý príspevok k literatúre pre deti. Pani Wilder bol prvý príjemca medaila.

V New Yorku zubový
publikované: 12. februára 1957

No comments:

Made in Mitchell South Dakota