Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder Autor, preminuo u 90 10. februara 1957.








Laura Ingalls Wilder Autor, preminuo u 90 10. februara 1957.

pisac je malo Doma
serija za decu je
dokument Ex-News urednik

MANSFIELD), Ohajo, 10. februara [AP] g-đa Laura Ingalls Wilder, autor "malo" serija za decu knjige, preminuo je juče na poljoprivrednom dobru u blizini ovde posle duge bolesti. Njene starosti je 90.

Napisao je Prva knjiga 65.

G-đa Wilder je napisao svoju prvu knjigu u 1932 u 65. godini života. G-đa Wilder. Na insistiranje njena ćerka, porastao je Wilder traka, koja je i sama bila je spisateljica, g-đa Wilder je njeno prevremeno dana kao dete biti pionir u "malo Doma u velikim Drvo."

priča je u Wisconsinu gde je rođen i iz koje njena porodica u pokriven zaprežno vozilo na teritoriji Indije. Njihove avanture su opisani u malo kući na Prerijski Sviz.."

U školi nastavnik sa 15 godina starosti, ona je postala ica tri godine krajem po braka Almonzo Džejms Wilder u 1885. On je umro u 1949. godini 92.

Posle rođenja njihove kćerke Wilders, prebačeno je iz De Smet Južna Dakota na Floridi, oni su kasnije otišao u Ozarks. Ona je postala poznata da za svoje knjige i ginger hleba.

G-đa Wilder je, za 12 godina u Sent Luisu Ruralist. Ona je takođe bio živine u Sent Luisa zvezda i pisac časopis članovima pre nego što je postao autor knjige.

Njene knjige su "duge zime", na obalama potoka od šljiva", od obala Srebrno jezero,' 'Seljak dečaka" priča o njenog supruga detinjstva, i "Srećan Zlatne godine."

g-đa Wilder knjige prevedene su na tri jezika 1949. biblioteka u Mansfield)je bio posvećen u njenu čast.

Deca u Biblioteci udruženje osnovano je nagradu Laura Ingalls Wilder 1954 za trajni doprinos književnosti za decu. G-đa Wilder je bio prvi dobitnik medalju.

Njujork Tine
objavljen: 12. februara 1957.

No comments:

Awesome