Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder autorius, mirė 1957 m. vasario 10 d. 90 val.





Laura Ingalls Wilder autorius, mirė 1957 m. vasario 10 d. 90 val.

rašytojas mažai namas
serijos vaikams buvo
ex-Žinių biuletenis redaktorius

mansfield | mansfield, Ohio, pranešama AP [10 ] E. Laura Ingalls Wilder autorius, "mažai namas" serijos vaikų knygos, savo ūkyje mirė vakar netoli čia po ilgos ligos. Jai buvo 90 metų.

Rašė pirmosios knygos "65 .

E. Wilderis parašė 1932 m. Pirmoji knyga "65 metų amžiaus. E. Wilderis. Primygtinai reikalaujant dukra pakilo Wilderis Lane, pati romanistas, E. Wilderis priminti jos pirmųjų dienų kaip vaikas pioneer šeimos "mažai Didžiojoje medienos namo."

Tai pasakojimas pasakojo, kad Wisconsin kur ji gimė ir iš kurios jos šeimos nustatyti dengto vagono už Indijos teritorijos. Jų nuotykių buvo aprašyta mažai namuose Prairie."

mokyklos mokytoja 15 metų amžiaus, ji tapo šeimininkei trejus metus vėlai jos santuoka Almonzo James Wilderis 1885 metų. 1949 M. jis mirė būdamas 92.

Po vaiko gimimo jų dukters Wildersui perkelti iš De SMETAS Pietų Dakotoje į Floridą, bet vėliau atiteko Ozarks. Ji išgarsėjo ten dėl jos knygos ir jos imbiero duonos.

E. Wilderis buvo dvylika metų, Missouri Ruralist redaktorius. Ji taip pat buvo naminių paukščių redaktorius, rašytojas St. Louis Star žurnalo straipsniai prieš tampa knygų autorius.

Įtraukti į jos knygos "Ilga Žiemos", dėl bankų Plum Creek," sidabro ežero krantų," - "ūkininkas berniukų istoriją apie savo vyrą -"s vaikystės, ir "šie Laimingas aukso metais."

E. Wilderis"s knygų yra išversta į tris kalbas 1949 m. biblioteką, Mansfield | mansfield buvo skirtas jos garbei.

Vaikų Bibliotekų asociacija įkurta 1954 m. Laura Ingalls Wilder apdovanojimas už ilgalaikį įnašą į literatūros vaikams. E. Wilderis buvo pirmasis gavėjas medalį.

Niujorko Tine
paskelbta: 1957 m. vasario 12 d.

No comments:

Made in Mitchell South Dakota