Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder författare, dör vid 90 10 februari, 1957





Laura Ingalls Wilder författare, dör vid 90 10 februari, 1957

författaren av Little House
-serien för barn var en
Ex-News papper redaktör

MANSFIELD, Ohio, feb 10 [AP] Mrs. Laura Ingalls Wilder, författaren av "Little House-serien" av barnböcker, avled i går på hennes gård nära här efter en lång tids sjukdom. Hennes ålder var 90.

Skrev första boken på 65.

Mrs. Wilder skrev sin första bok 1932 vid 65 års ålder. Mrs. Wilder. På enträgen begäran av hennes dotter Rose Wilder Lane, själv en romanförfattare, Mrs. Wilder påminde om hennes tidiga dagar som ett barn av pioneer familjen i "lilla huset i stora skogen."

Den story som berättas i Wisconsin där hon är född och där hennes familj i en täckt vagn för indiskt territorium. Deras äventyr beskrivs i det lilla huset på prärien."

EN skola lärare vid 15 års ålder, blev hon en hemmafru tre år sen på hennes äktenskap Almonzo James Wilder 1885. Han dog 1949 vid en ålder av 92.

Efter födelsen av deras dotter Wilders, flyttas från De Smet South Dakota-enheten till Florida, de senare gick till och gästfria staden har också mer att erbjuda. Hon blev berömd för hennes böcker och hennes ingefära bröd.

Mrs. Wilder var tolv år redaktör för Missouri Ruralist. Hon hade också varit fjäderfä editor i St. Louis Star och en redaktör i tidskriften artiklarna innan de blir en författare av böcker.

Hennes böcker med "den långa vintrar," på stranden av Plum Creek," vid stranden av Silver Lake", "jordbrukaren pojkars berättelse om hennes mans barndom, och "Dessa glada Golden years."

Mrs. Wilder's böcker har översatts till tre språk 1949 bibliotek i Mansfield var engagerade i hennes ära.

Barnens Bibliotek organisation som Laura Ingalls Wilder award 1954 för ett bestående bidrag till litteratur för barn. Mrs. Wilder var den förste mottagaren av medaljen.

New York tänderna
Publicerad: 12 februari, 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born