Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder forfatter, dør 90. februar 10, 1957





Laura Ingalls Wilder forfatter, dør 90. februar 10, 1957

forfatter af det lille hus
serie for børn var
en Ex-News papir Editor

MANSFIELD, Ohio, feb. 10 [AP] frøken Laura Ingalls Wilder, forfatter af "Lille hus" serie af børnebøger, døde i går på hendes gård nær her efter lang tids sygdom. Hendes alder var 90.

Skrev første bog på 65.

Frøken Wilder skrev sin første bog i 1932 i en alder af 65. Frøken Wilder. På opfordring af sin datter, Rose Wilder Lane, selv en romanforfatter, frøken Wilder mindede om hendes tidlige dage som et barn af Pioneer-familie i "Little House i det store træ."

historien fortalt i Wisconsin hvor hun blev født og hvor hendes familie i en overdækket vogn til indiske omraade. Deres eventyr var beskrevet i det lille hus på prærien."

en skolelærer i en alder af 15, blev hun en husmor tre år forsinket ved hendes ægteskab Almonzo James Wilder i 1885. Han døde i 1949 i en alder af 92.

Efter fødslen af deres datter Wilders, flyttes fra De Smet South Dakota til Florida, der senere gik til Ozark-bjergene. Hun blev berømt for sine bøger og hendes ingefær brød.

Frøken Wilder var tolv år redaktør af Missouri Ruralist. Hun havde også været fjerkræ editor i St. Louis Star og forfatter af tidsskriftartikler inden de bliver en forfatter til bøger.

Hendes bøger er "de lange vintre," på bredden af Plum Creek," ved bredden af Silver Lake," "Farmer Boys' historie om hendes mands barndom, og "disse glade gyldne år."

frøken Wilder's bøger er blevet oversat til tre sprog i 1949 et bibliotek i Mansfield blev dedikeret til hendes ære.

Børnenes Bibliotek forening stiftet af Laura Ingalls Wilder award 1954 for et varigt bidrag til litteratur for børn. Frøken Wilder blev den første modtager af Medal of Honor.

New York tand
Udgivet: 12. februar 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born