Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder forfatter, dør ved 90. februar 10, 1957






Laura Ingalls Wilder forfatter, dør ved 90. februar 10, 1957

forfatteren av den lille hus
serien for barn var en
Ex-News Papir Editor

MANSFIELD, Ohio, Feb. 10 [AP] Fru Laura Ingalls Wilder, forfatter av "lite hus" barnebøker, døde i går på hennes gård i nærheten her etter en lang sykdom. Hennes alder var 90.

Skrev første bok på 65.

Fru Wilder skrev sin første bok i 1932 i en alder av 65. Fru Wilder. På fastholdelse av hennes datter, Rose Wilder Lane, selv en romanforfatter, Fru Wilder hentes frem sine tidlige dager som et barn av Pioneer familien i "lite hus i den store skogen."

historien fortalt av Wisconsin der hun ble født og som hennes familie satt ut i en dekket vogn for indisk territorium. Eventyrene var beskrevet i den lille hus på Prairie."

en skole lærer i en alder av 15, ble hun en husmor tre år sen på hennes ekteskap til Almonzo James Wilder i 1885. Han døde i 1949 i en alder av 92.

Etter fødselen av deres datter Wilders, flyttes fra De Smet South Dakota til Florida, de senere gikk til Ozark-fjellene. Hun ble berømt for hennes bøker og hennes ingefær brød.

Fru Wilder var for tolv år editor av Missouri Ruralist. Hun hadde også blitt fjærfe editor av St. Louis Star og en skribent i magasinet artikler før å bli en forfatter av bøker.

Hennes bøker inkludert "Den lange Winters," på bredden av Plum Creek," ved bredden av Silver Lake,' 'Farmer Boys' historien om hennes manns oppvekst, og "disse glade Golden år."

Fru Wilder's bøker har blitt oversatt til tre språk i 1949 et bibliotek i Mansfield ble dedikert til hennes ære.

Barnas Bibliotek Association etablert Laura Ingalls Wilder Award 1954 for et varig bidrag til litteratur for barn. Fru Wilder var den første mottaker av Medal of Honor.

New York Tine
Publisert: 12. februar, 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born