Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls Wilder író halálával a 10. 90. 1957




Laura Ingalls Wilder író halálával a 10. 90. 1957

író, a kis ház
sorozat volt a gyermekek
Ex-News papír szerkesztő

MANSFIELD, Ohio, feb 10 [AP] Mrs. Laura Ingalls Wilder, a szerző a "kis ház" sorozat a gyerek könyvek, halt meg tegnap a gazdaság itt a közelben egy hosszú betegség után. A kora 90 volt.

Megírta első könyvét 65.

Wilder asszony írta meg első könyvét 1932-ben íródott - azért a 65 éves kort. Wilder asszony. A ragaszkodás a lánya, Rose még vadabb, még vadabb idézni magát a történelmet, mint a gyermek a nap korai úttörő család a "kis ház a nagy fa."

A történetet mesélt a Wisconsin ott, ahol születtek, és ahol a családja az ekhós szekér indiai. Kalandjai voltak a kis ház a préri."

A tanár 15 éves korában, egy háziasszony lett három évvel később a házasság Almonzo James Wilder a 1885. Ott is halt meg 1949-ben a kora 92.

Lányuk megszületése után Wilders, de SMET dél-dakota át Floridába, aztán később a Ozarks. Ő is híres lett ott a könyvek és a gyömbért.

Wilder asszony volt, tizenkét évig szerkesztője Ruralist Missouri. Ő is volt a St. Louis szerkesztő baromfi és a Star magazin írója előtt.A szerző a könyveket.

A könyv tartalmazza a hosszú tél - a Plum Creek - az ezüst-tó partja", "gazda" fiú történetét a férje, és a boldog asszony arany

Wilder három nyelvű könyv lett 1949-ben a könyvtár volt a Mansfield dedikált.

A gyermekek könyvtári szövetség jön létre a Laura Ingalls Wilder award 1954 a tartós hozzájárulást az irodalom a gyerekek számára. Wilder asszony volt az első vevő a kapott kitüntetést.

Az ujj a New York
: 1957. 12.

No comments:

On this Day Bette Davis was Born