Tuesday, October 28, 2014

Laura Ingalls-Wilderová autor, zemře na 90 10. února 1957





Laura Ingalls-Wilderová autor, zemře na 90 10. února 1957

spisovatel domku
série pro děti byl
ex-news papír editor

Mansfield, Ohio, psychologa. AP [10] paní Laura Ingalls-Wilderová, autor knihy "domek" Ze série dětských knih, včera zemřel na její farma poblíž po dlouhé nemoci. Její věk byl 90.

Napsal první knihu na 65 let.

Paní Wilder napsal její první kniha v roce 1932 ve věku 65 let. Paní Wilder. Na naléhání své dceři, Rose Wilderovou Laneovou, sama spisovatelka, paní Wilder si na ni vzpomínal začátcích jako dítě průkopnické rodině v "malý domek na velké dřevěné."

ten příběh vyprávěl o Wisconsin kde narodila, ze které její rodina stanovené v uvedených vozu pro indické území. Jejich dobrodružství byla popsána v malém domku v prérii. "

Učitel ve věku 15 stala hospodyní tři roky později po jejím sňatkus almonzo Jamese Wildera v roce 1885. Zemřel v roce 1949 ve věku 92.

Po narození jejich dcera Wilders, přesunuta z De Smet Jižní Dakota na Floridu, jak se později šla na všechny. Slavnou se stala tam pro ní knihy a jí perník.

Paní Wilder byl už dvanáct let editor Missouri ruralist. Ona byla také drůbež editor ze St. Louis hvězda a spisovatel časopisu články než se stal autorem knih.

Její knih zahrnutých "Dlouhé zimy," na březích Plum Creeku "u břehů Silver Lake," "zemědělce chlapecké příběh jejího manžela dětství, a" HAPPY zlatých let. "

Paní Wilderův knihy byly přeloženy do tří jazyků v roce 1949 knihovnu v Mansfield bylo věnováno na její počest.

Dětskou knihovnu přidružení stanovila Laura Ingalls-Wilderová award 1954 trvalé příspěvek do literatury pro děti. Paní Wilder byl první příjemce medaili.

New York fajn
publikovány: 12. února 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born