Tuesday, October 28, 2014

Laura töötan raamatupoes Wilder autor, sureb 90 10. veebruarist 1957





Laura töötan raamatupoes Wilder autor, sureb 90 10. veebruarist 1957

kirjanik väikese maja
seeria lastele oli
Ex-News raamatu toimetaja

Mansfield, Ohio, 10. veebruar [AP] proua Laura töötan raamatupoes Wilder, autor "Väikse maja" seeria lasteraamatuid, suri eile, oma talu lähedal pärast pikka haigust. Tema vanus oli 90.

Kirjutas esimese raamatu kell 65.

Pr Wilder kirjutas 1932 oma esimese raamatu 65aastaselt. Pr Wilder. Tema tütre nõudmisel, Rose Wilder Lane, ise kirjanik, pr. Wilder meenutas ta juba esimestel päevadel nagu laps pioneer pere "Väike maja suured puust." lugu

jutustas Wisconsin kus ta sündis ja millest tema pere sätestatud vankrit India territooriumile. Oma seiklustest on kirjeldatud väike maja preerias."

õpetaja 15-aastaselt sai ta koduperenaine kolm aastat hiljaks jäänud tema abielu Almonzo James Wilderi 1885. Ta suri 1949 at the age of 92.

Pärast lapse sündi kolis alates de Smet tütar Wilders South Dakota territooriumist Floridasse, nad läks hiljem sellist kutti. Ta sai kuulsaks tema jaoks seal raamatuid ja tema piparkoogist.

Pr Wilder oli, kaksteist aastat toimetaja Missouri Ruralist. Ta oli ka olnud kodu- toimetaja ja kirjanik St. Louis Star Magazine artiklid enne muutumas raamatute autor.

Tema raamatud kuuluvad "Pikka talve," pankadele Plum Creek," poolt järve kallastel hõbe," "põllumajandustootja poiste lugu tema mehe lapsepõlv, ja "õnnelike kuldsed aastad."

Proua Wilder on tõlgitud kolmes keeles 1949 raamatukogu Mansfield oli pühendunud tema auks.

Lapsed on raamatukogu Assotsiatsiooni auhinna asutas 1954 Laura töötan raamatupoes Wilder püsiva panus kirjandus lastele. Pr Wilder oli esimene saaja medali.

Ka uus New Yorgis hirve sarvedeni
avaldatud: 12. veebruar 1957

No comments:

Made in Mitchell South Dakota