Sunday, October 26, 2014

Vipond John Woodhouse geboren in Lancaster Engeland. 10 Januari, 1827, gestorven in Anacortes op 12 april, 1900




Vipond John Woodhouse geboren in Lancaster Engeland. 10 Januari, 1827, gestorven in Anacortes op 12 april, 1900

Het onderwerp van deze Sketch kwam naar Amerika op de leeftijd van 14 jaar, en in de dienst van zijn Step-Father J Crashaw [Joseph 'Joe' Crashaw] een tapijtfabrikant in Boston Massachusetts. Op de leeftijd van 16 jaar [ 1843] hij velijn het eerste stuk van Brussel tapijt in Noord- en Zuid-amerika , en de draadbundel waarop dit werd geweven werd geëxposeerd door zijn Stap Vader op de Centennial in Philadelphia. In 1856 werd hij eerste stoommachine in de nummering regio rond Eau Galle, Wisconsin, voor tien jaar een saw mill voor de firma Knapp, Stout & Company.


Vanaf dat moment ging hij naar St. Louis Mo. , en terwijl in dienst van Jerad B. Allen & Company, superintended waardoor de stoom verwarming installatie in St. Louis krankzinnige Asiel en was ook voorman van de Ijzer op de grote Eads bruggen [St.  Louis MO].


Hij maakte de smelten werken bij Rijke Heuvel, MO voor Jay Gould en de Pitcher Bros, tegen een vergoeding van $150, 000 en 1894 aftrad zakelijk leven van een fruitteeltbedrijf bij Bunker Hill Ill.


Dit leven was niet actief genoeg voor hem, en hij aanvaardde het aanbod naar San Antonio Texas langzamerhand een plant voor de conservenindustrie de beroemde Mexicaanse delicatesse, chili con-carney, en hoewel er de eerste machine om succesvol slijp chili pepers. Hij was geïnteresseerd in de pacific kust en haar mogelijkheden, en in 1892 kwamen naar Anacortes, waar hij een gezellige suburban home en had een modelboerderij van kleine porties. De Woodhouse home staat bekend om de gedegen wijze waarop alles is gebeurd.


Als worden afgetapt zijn grond, het was gebeurd in de meest wetenschappelijke wijze. Zijn vruchten waren van west-steak rassen en de bomen hadden de beste zorg. EEN groot liefhebber van bloemen. Zijn huis was zo aantrekkelijk als een professionele bloemist had. Tot het tijdstip van het overlijden van Mevr. The Woodhouse afgelopen September, was het een van de geneugten van het leven in Anacortes naar dit goed onderhouden huis, waar alle waren welkom. Mr. Woodhouse was een geweldige speler en een brede minded denker. Hij hield het genootschap van jongeren, was jolly, en nooit moe van vermakelijk zijn vrienden.


Mr. Woodhouse trouwde in 1847 in Boston naar Harriet Jane Wit aan wie werd geboren tien kinderen, vijf zoons en vijf dochters van wie acht wonen nog steeds van deze Thomas D. en George D. in Pittsburg Kansas, John Warren aan Nevada MO, Frank E. bij Bunker Hill ziek, Joseph W. in Pennsylvania, Mevr. Carrie A. Watkins in Moscow Idaho, Mevr. Henrietta Poelie in Wellington Wash. , en Mevr. Minnie Robinson van deze stad, Paul V. Woodhouse, ook van deze stad is een pleegzoon.



Mr. Woodhouse was downtown ongeveer een week geleden, maar sindsdien was geleidelijk wegzakken, de resultaten van een complicatie van problemen. Hij leek te beseffen dat de benadering van de dood, en had zijn dochter komen hem. Hij gaf aanwijzingen ten aanzien van de overdracht van zijn bezittingen met de precisie en zorgvuldigheid die gekenmerkt zijn transacties via.

De begrafenis aangekondigd voor vrijdag middag om 2 uur vanuit de woning de REV. Mr. Covington is belast met diensten.

Publicatie: 12 April, 1900
Titel: Wekelijkse Amerikaanse, Anacortes Washington donderdag

Anacortes Museum
1305 8e
Anacortes, WA 98221-1833

[ 360] 293-1929

No comments:

Made in Mitchell South Dakota