Tuesday, October 28, 2014

ZDA Laure Ingalls Wilder avtor, umrl v 90 10. Februar 1957





ZDA Laure Ingalls Wilder avtor, umrl v 90 10. Februar 1957

pisatelj hišico
serije za otroke pa je bila
Ex-News knjiga urednica

MANSFIELD, Ohio,. feb 10 [AP] ga. Laura Ingalls Wilder, avtor "hišica" serije knjig za otroke, je umrl včeraj na njeno kmetijo v bližini tukaj po dolgem bolezen. Njena starost je bila 90.

Napisal prvo knjigo pri 65.

Ga. Wilder napisala svojo prvo knjigo leta 1932 pri starosti 65 let. Ga. Wilder. Na izrecno željo njeno hčerko, se je povečala Wilder Lane, sama prozaistka, ga. Wilder je spomnila zgodnjih dni kot otrok pionirskega družino v "hišico v velikem gozdu." Zgodba

zgodbo o Wisconsin kjer se je rodil in iz katerega njene družine iz pokrito vagon za območje Indije. Njune dogodivščine so bili opisani v hišico na prerijah."

A učitelja pri 15 letih je postala gospodinja tri leta prepozno po poroki na Almonzo James Wilder leta 1885. Umrl je leta 1949 v starosti 92.

Po rojstvu svoje hčerke Wilders, preselil iz De Smet Južni Dakoti do Floride, so jih kasneje odšel na Ozarks. In postala je slavna ob njej knjige in njeno ingver kruh.

Ga. Wilder je dvanajst let urednica Missouri Ruralist. Tudi ona je bila perutnina urednica St. Louis Star in pisec članki iz revije preden ste postali avtor knjig.

Njene knjige so "Dolgo zime," na obalah sliva Creek," Po obalah srebrnem jezeru," "kmet deške zgodbo svojega moža otroštvo, "Ti srečna zlata leta."

ga. Vana Wilderja knjige so prevedene v treh jezikih v 1949 v knjižnico v Mansfield je bilo namenjeno v njeno čast.

Otroški Knjižnica društvo s sedežem v ZDA Laure Ingalls Wilder nagrada 1954 za trajen prispevek k literature za otroke. Ga. Wilder je bil prvi prejemnik na kolajno.

The New York Tine
objavljeno: 12. Februar 1957

No comments:

On this Day Bette Davis was Born